Lunchen in oldenzaal: Ontdek de Beste Lunchplekken van de Stad

oldenzaal is een stad die veel te bieden heeft, van prachtige natuur en culturele bezienswaardigheden tot een levendige culinaire scene. Of je nu een inwoner bent of op bezoek komt, een heerlijke lunch kan je dag compleet maken. In deze blogpost nemen we je mee op een ontdekkingstocht langs enkele van de beste lunchplekken in oldenzaal.

Waarom Lunchen in oldenzaal?

Lunchen in oldenzaal is meer dan alleen een maaltijd; het is een ervaring. De stad biedt een breed scala aan lunchopties, van gezellige cafés en brasserieën tot hippe lunchrooms en stijlvolle restaurants. Of je nu zin hebt in een snelle hap, een uitgebreide lunch of een gezonde maaltijd, oldenzaal heeft voor ieder wat wils.

De Beste Lunchplekken in oldenzaal

1. Grand Café Het Postkantoor

Gelegen in het hart van oldenzaal, is Grand Café Het Postkantoor een favoriete plek onder de locals. Dit café, gevestigd in een voormalig postkantoor, biedt een warme en uitnodigende sfeer. Het menu is divers en biedt zowel klassieke als moderne gerechten.

Aanrader: Probeer de clubsandwich met gerookte kip, avocado en bacon. Perfect voor een stevige lunch.

2. Brasserie by Jelsma

Voor een stijlvolle lunchervaring ga je naar Brasserie by Jelsma. Gelegen aan de Hoofdstraat, biedt deze brasserie een gevarieerd menu met zowel lichte als uitgebreide lunchopties. De verse ingrediënten en creatieve combinaties maken elk gerecht bijzonder.

Aanrader: De salade met geitenkaas, walnoten en honing is een favoriet bij de vaste klanten en perfect voor een lichte lunch.

3. Gasterij Het oude Gemeentehuis

Dit charmante restaurant is gevestigd in een historisch gebouw en biedt een intieme setting voor een ontspannen lunch. Het menu verandert met de seizoenen en maakt gebruik van lokale producten, wat zorgt voor een authentieke en smaakvolle ervaring.

Aanrader: De huisgemaakte tomatensoep met vers gebakken brood is een geweldige keuze voor een knusse lunch.

4. Lunchroom Grandcafé Plein

Gelegen aan het levendige Marktplein, is Lunchroom Grandcafé Plein een ideale plek voor een ontspannen lunch. Het menu biedt een breed scala aan gerechten, van tosti’s en panini’s tot uitgebreide salades en soepen.

Aanrader: De tosti caprese met mozzarella, tomaat, basilicum en pesto is een heerlijke keuze voor een snelle hap.

5. Paviljoen Nijstad

Voor een lunch met uitzicht ga je naar Paviljoen Nijstad. Dit moderne paviljoen ligt aan een recreatiemeer en biedt een prachtig uitzicht over het water. Het menu is gevarieerd en biedt iets voor iedereen, van lichte snacks tot uitgebreide maaltijden.

Aanrader: De poké bowl met zalm, avocado, komkommer en sushirijst is een populaire keuze en perfect voor een gezonde lunch.

6. Eetcafé Groothuis

Een bezoek aan oldenzaal is niet compleet zonder een stop bij Eetcafé Groothuis. Dit eetcafé bestaat al sinds 1896 en is een stukje levend erfgoed. Het menu heeft een goede mix van klassieke Hollandse gerechten en moderne twists.

Aanrader: De kroketten op brood zijn een klassieker en zorgen voor de ultieme Nederlandse lunchervaring.

Tips voor een Geslaagde Lunch in oldenzaal

Om je lunchervaring in oldenzaal optimaal te maken, zijn hier enkele tips:

  • Reserveren: Sommige populaire lunchplekken kunnen snel vol raken, vooral tijdens de lunchpauze. Het is verstandig om van tevoren te reserveren.
  • Speciale Dieetwensen: Veel restaurants en cafés in oldenzaal bieden opties voor verschillende dieetwensen, zoals vegetarische, veganistische of glutenvrije gerechten. Vraag gerust naar de mogelijkheden.
  • Seizoensgebonden Gerechten: Veel lunchlocaties gebruiken seizoensgebonden ingrediënten. Probeer eens een gerecht van het seizoen voor een verse en smaakvolle lunch.
  • Gezelschap: Lunchen is vaak leuker met gezelschap. Nodig vrienden, familie of collega’s uit om samen te genieten van een heerlijke maaltijd.
  • Verken de Omgeving: Combineer je lunch met een wandeling door het centrum van oldenzaal of een bezoek aan een van de nabijgelegen parken voor een verfrissende pauze.

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een snelle lunch of een uitgebreide maaltijd, oldenzaal biedt tal van geweldige opties. Van gezellige cafés en brasserieën tot hippe lunchrooms en stijlvolle restaurants, er is voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Plan je volgende lunchuitje in oldenzaal en ontdek zelf waarom deze stad een geweldige plek is om te lunchen.

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Verken onderwerpen

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die relevant zijn voor jouw interesses