Ontbijten in oldenzaal: Een Goed Begin van de Dag

oldenzaal, een charmante stad gelegen in het hart van Drenthe, staat bekend om zijn groene landschappen, culturele bezienswaardigheden en gastvrije sfeer. Hoewel veel mensen oldenzaal associëren met middagactiviteiten zoals een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo of een wandeling door de Hondsrug, heeft de stad ook veel te bieden voor vroege vogels die de dag willen beginnen met een heerlijk ontbijt. In deze blogpost nemen we je mee op een culinaire reis langs enkele van de beste plekken om te ontbijten in oldenzaal.

Waarom Ontbijten in oldenzaal?

Ontbijt wordt vaak gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag, en terecht: een goed ontbijt kan je energie geven, je humeur verbeteren en je klaarstomen voor wat de dag ook maar in petto heeft. oldenzaal biedt een breed scala aan ontbijtopties, variërend van traditionele Nederlandse ontbijten tot internationale gerechten. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap of een uitgebreide brunch, er is iets voor iedereen.

De Beste Ontbijtplekken in oldenzaal

1. Café Groothuis

Gelegen in het centrum van oldenzaal, biedt Café Groothuis een warme en uitnodigende sfeer die perfect is voor een ontspannen ontbijt. Dit café, dat al sinds 1896 bestaat, heeft een rijke historie en een uitgebreide ontbijtkaart. Van versgebakken broodjes tot smakelijke pannenkoeken, hier begint je dag altijd goed.

Aanrader: Probeer het ‘Groot Groothuis Ontbijt’, inclusief verse jus d’orange, croissants, broodjes, kaas, ham en een gekookt ei.

2. Brasserie by Jelsma

Voor een stijlvol en modern ontbijt is Brasserie by Jelsma een uitstekende keuze. Gelegen aan de Hoofdstraat, biedt deze brasserie een uitgebreid ontbijtmenu met zowel klassieke als innovatieve gerechten. De verse ingrediënten en creatieve combinaties maken elk gerecht een feest om te eten.

Aanrader: De avocado toast met gepocheerd ei en gerookte zalm is een favoriet onder de vaste klanten.

3. Gasterij Het oude Gemeentehuis

Dit gezellige restaurant, gevestigd in een charmant oud gebouw, is de perfecte plek voor een rustig en intiem ontbijt. Het menu is seizoensgebonden en maakt gebruik van lokale producten, wat zorgt voor een authentieke en smaakvolle ervaring. De vriendelijke bediening en de sfeervolle ambiance maken het plaatje compleet.

Aanrader: Het ‘Boerenontbijt’ met lokaal geproduceerde zuivel, vers fruit, muesli en ambachtelijk brood is een absolute aanrader.

4. Restaurant De Kamer

Restaurant De Kamer, gelegen aan de rand van het Emmerdennen bos, biedt een prachtige setting voor een ontspannen ontbijt. Of je nu binnen zit bij het haardvuur of buiten op het terras met uitzicht op het groen, hier kun je genieten van een uitgebreid ontbijtmenu waarin aandacht wordt besteed aan duurzaamheid en kwaliteit.

Aanrader: De full English breakfast, inclusief roerei, spek, worstjes, bonen, toast en tomaat, is een stevige start van de dag.

5. Lunchroom Grandcafé Plein

Hoewel de naam anders doet vermoeden, kun je bij Lunchroom Grandcafé Plein ook uitstekend terecht voor een heerlijk ontbijt. Dit café, gelegen aan het levendige Marktplein, biedt een gevarieerd menu met zowel zoete als hartige opties. De centrale ligging maakt het een ideale uitvalsbasis voor een dagje oldenzaal verkennen.

Aanrader: De American pancakes met vers fruit en ahornsiroop zijn een echte traktatie.

Tips voor een Perfect Ontbijt in oldenzaal

Om je ontbijtervaring in oldenzaal optimaal te maken, volgen hier enkele tips:

  • Reserveren: Sommige populaire ontbijtplekken kunnen snel vol raken, vooral in het weekend. Het is verstandig om van tevoren te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.
  • Vroege Start: Als je plannen hebt voor de dag, zoals een bezoek aan Wildlands of een wandeling door de bossen, begin je dag dan vroeg met een stevig ontbijt om volop van je activiteiten te kunnen genieten.
  • Lokale Specialiteiten: Veel ontbijtlocaties in oldenzaal maken gebruik van lokale producten. Vraag gerust naar de specialiteiten van het huis voor een authentieke ervaring.
  • Gezelschap: Ontbijten is vaak leuker met gezelschap. Nodig vrienden of familie uit om samen te genieten van een heerlijke ochtendmaaltijd.
  • Verken de Omgeving: Combineer je ontbijt met een korte wandeling door het centrum van oldenzaal of een bezoek aan een nabijgelegen park voor een verfrissende start van de dag.

Conclusie

Of je nu een inwoner bent of slechts op bezoek, ontbijten in oldenzaal is een ervaring die je niet wilt missen. Met een breed scala aan ontbijtopties, van traditionele Nederlandse gerechten tot internationale favorieten, is er voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Plan je volgende ontbijtuitje in oldenzaal en ontdek zelf waarom deze stad een geweldige plek is om de dag te beginnen.

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Verken onderwerpen

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die relevant zijn voor jouw interesses