Terras in oldenzaal: De Perfecte Pleisterplaats

oldenzaal, gelegen in het prachtige Drenthe, staat bekend om zijn groene landschappen, uitgestrekte natuurgebieden en natuurlijk zijn sfeervolle terrassen. Of je nu een inwoner bent of op bezoek komt, een dag doorbrengen op een terras in oldenzaal biedt de perfecte gelegenheid om tot rust te komen en te genieten van de lokale cultuur en gastronomie. In deze blogpost nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs enkele van de beste terrassen die oldenzaal te bieden heeft.

Wat Maakt oldenzaal Bijzonder?

Voordat we de terrassen zelf bezoeken, laten we eerst even stilstaan bij wat oldenzaal zo bijzonder maakt. Deze stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie, met talloze archeologische vondsten die je kunt bewonderen in het Hunebedcentrum. Daarnaast biedt oldenzaal moderne attracties zoals Wildlands Adventure Zoo, waar avontuurlijke bezoekers zich kunnen onderdompelen in verschillende werelden.

Maar naast cultuur en avontuur, is oldenzaal ook een ware hotspot voor liefhebbers van lekker eten en drinken. De terrassen van oldenzaal zijn vaak gelegen op schilderachtige plekken, variërend van historische pleinen tot rustige parken.

De Top Terrassen van oldenzaal

1. Brasserie de Huiskamer

Gelegen aan het Marktplein, Brasserie de Huiskamer is een geliefde plek voor zowel lokale bewoners als toeristen. Dit terras biedt een uitnodigende sfeer met comfortabele zitplaatsen en een prachtig uitzicht op het historische hart van oldenzaal. Het menu is divers en biedt alles van lokale specialiteiten tot internationale gerechten.

Aanrader: Probeer de huisgemaakte appeltaart met een kopje verse koffie – een perfecte combinatie voor een ontspannen middag.

2. Grand Café Het Postkantoor

Zoals de naam al doet vermoeden, bevindt dit café zich in een voormalig postkantoor. Het pand ademt geschiedenis en charme, en het terras is een geweldige plek om mensen te kijken en te genieten van een uitgebreide lunch of diner. Met een breed scala aan bieren op tap en een uitgebreide wijnkaart, is er voor ieder wat wils.

Aanrader: De spareribs van Het Postkantoor zijn beroemd in de regio en absoluut het proberen waard.

3. Buiten bij Bartje

Voor degenen die houden van een meer natuurlijke setting, is Buiten bij Bartje een must-visit. Dit terras ligt aan de rand van het bos en biedt een serene omgeving waar je kunt ontspannen na een wandeling of fietstocht. Het menu richt zich op duurzame en biologische producten, wat zorgt voor een verfrissende en gezonde eetervaring.

Aanrader: De seizoensgebonden salades zijn altijd een hit en perfect voor een lichte lunch.

4. Paviljoen Nijstad

Voor een unieke terraservaring met uitzicht over het water, ga je naar Paviljoen Nijstad. Dit moderne paviljoen biedt een prachtig uitzicht op het recreatiemeer en is een ideale plek voor zowel zonnige dagen als gezellige avonden. Met een ruime keuze aan snacks en hoofdgerechten, kun je hier de hele dag door genieten.

Aanrader: De visgerechten zijn hier bijzonder populair, vooral de gegrilde zalm met groenten.

5. Eetcafé Groothuis

Een bezoek aan oldenzaal is niet compleet zonder een stop bij Eetcafé Groothuis. Dit eetcafé bestaat al sinds 1896 en is een stukje levend erfgoed. Het terras is gezellig en knus, perfect voor een ontspannen namiddag met vrienden of familie. Het menu heeft een goede mix van klassieke Hollandse gerechten en moderne twists.

Aanrader: De bitterballen en het lokaal gebrouwen bier zorgen voor de ultieme Nederlandse terrassfeer.

Tips voor een Geslaagde Terrasdag in oldenzaal

Om je terraservaring in oldenzaal optimaal te maken, zijn hier enkele tips:

  • Vroeg of Laat: De terrassen kunnen snel vol raken, vooral in het weekend. Kom vroeg op de dag of later in de middag om de drukte te vermijden.
  • Wees Weersvoorbereid: Hoewel de zomers in oldenzaal aangenaam zijn, kan het weer snel omslaan. Een zonnebril én een warme trui zijn geen overbodige luxe.
  • Proef Lokaal: Veel terrassen bieden lokale specialiteiten aan. Probeer eens een Drents biertje of een gerecht met streekproducten.
  • Activiteitencombinatie: Combineer je terrasbezoek met een andere activiteit zoals een bezoek aan Wildlands, een fietstocht door de bossen of een wandeling langs de hunebedden.

Conclusie

oldenzaal biedt een scala aan geweldige terrassen waar je kunt genieten van lekker eten en drinken, omringd door zowel historie als natuur. Of je nu kiest voor het historische centrum, een rustige bosrand of een panoramisch uitzicht over het water, er is altijd een perfect terras voor jou in oldenzaal.

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Verken onderwerpen

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die relevant zijn voor jouw interesses