Parkeren in Oldenzaal: Alles wat je moet weten

Oldenzaal, gelegen in het prachtige Twente, is een stad die bekend staat om zijn historische charme, levendige evenementen en gastvrije inwoners. Of je nu een dagje komt winkelen, een evenement bezoekt, of gewoon de sfeer van deze pittoreske stad wilt opsnuiven, goed parkeren is essentieel voor een zorgeloos bezoek. In dit artikel geven we je een uitgebreid overzicht van de parkeermogelijkheden in Oldenzaal, inclusief tips en praktische informatie.

Een overzicht van de parkeermogelijkheden

Centrumparkeren

Het centrum van Oldenzaal is een populaire bestemming met tal van winkels, restaurants en bezienswaardigheden zoals de Plechelmusbasiliek. Gelukkig zijn er verschillende parkeeropties beschikbaar:

  • P6 De Driehoek: Gelegen aan de Ganzenmarkt, biedt deze parkeergarage een centrale ligging en voldoende parkeerplaatsen. Het tarief bedraagt €1,50 per uur met een maximaal dagtarief van €10.
  • P3 St. Plechelmusplein: Dit parkeerterrein bevindt zich vlak bij de basiliek en is ideaal voor kortere bezoeken. Hier betaal je €1,20 per uur.
  • P2 Marktstraat: Een kleinere parkeerplaats met directe toegang tot de belangrijkste winkelstraten. Het uurtarief is eveneens €1,20.

Gratis Parkeren

Voor degenen die liever geen parkeerkosten willen betalen, biedt Oldenzaal ook enkele gratis parkeerplaatsen:

  • P8 Tankenberg: Aan de rand van het centrum gelegen, biedt deze parkeerplaats gratis parkeren. Vanaf hier is het ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum.
  • Parkeerterrein Het Hulsbeek: Bij recreatiegebied Het Hulsbeek kun je gratis parkeren en genieten van een mooie wandeling naar het centrum (ongeveer 15 minuten).

Lang parkeren

Als je van plan bent om de hele dag in Oldenzaal te verblijven, zijn er diverse opties voor lang parkeren:

  • P4 Schipleidelaan: Deze parkeerplaats biedt dagtickets voor €5, ideaal voor bezoekers die de hele dag willen genieten van wat Oldenzaal te bieden heeft.
  • P9 Walgaarden: Iets verder van het centrum, maar met een aantrekkelijk dagtarief van €4. Geschikt voor langere verblijven en evenementen.

Parkeren voor bezoekers met een beperking

Oldenzaal doet zijn best om toegankelijk te zijn voor alle bezoekers. Gehandicaptenparkeerplaatsen zijn strategisch geplaatst op verschillende locaties in het centrum, waaronder nabij de Plechelmusbasiliek en het stadhuis. Daarnaast zijn alle parkeergarages uitgerust met speciale parkeerplaatsen en liften voor gemakkelijke toegang.

Parkeren tijdens evenementen

Oldenzaal organiseert regelmatig evenementen zoals de Boeskool is Lös, het Carnaval en diverse rommelmarkten. Tijdens deze perioden kan het drukker zijn en zijn er vaak tijdelijke parkeerregelingen van kracht:

  • Evenemententerrein Veldkamp: Dit terrein wordt vaak ingezet als extra parkeerlocatie tijdens grote evenementen. Volg de borden en aanwijzingen van verkeersregelaars.
  • Shuttle Services: Bij drukbezochte evenementen worden soms pendeldiensten aangeboden vanaf de buitengebieden naar het centrum.

Parkeren en openbaar vervoer

Als je liever niet met de auto het centrum inrijdt, is er de mogelijkheid om gebruik te maken van Park & Ride (P+R) faciliteiten:

  • P+R Stationsplein: Gelegen naast het treinstation van Oldenzaal. Hier kun je goedkoop parkeren en vervolgens met het openbaar vervoer naar het centrum reizen. Het uurtarief is €1, en een dagticket kost €5.

Tips voor probleemloos parkeren

Kom op tijd

Oldenzaal trekt veel bezoekers, vooral tijdens weekenden en evenementen. Kom vroeg om verzekerd te zijn van een parkeerplaats en vermijd de drukte.

Gebruik parkeerapps

Er zijn verschillende apps beschikbaar waarmee je gemakkelijk parkeerplaatsen kunt vinden en betalen, zoals Parkmobile en ANWB Onderweg. Deze apps geven ook aan waar nog vrije plaatsen zijn.

Let op de bewegwijzering

Oldenzaal heeft een uitstekend bewegwijzeringssysteem dat je naar de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen leidt. Volg de borden om snel een geschikte plek te vinden.

Houd rekening met de tijd

Controleer altijd de parkeerregels en -tijden. Sommige parkeerplaatsen hebben maximale parkeertijden of vereisen betaling op specifieke tijden.

Parkeren in Oldenzaal hoeft geen stressvolle ervaring te zijn. Met een breed scala aan opties voor zowel kort als lang parkeren, gratis parkeerplaatsen en speciale voorzieningen voor evenementen en gehandicapten, is er altijd een geschikte plek te vinden. Door goed voorbereid op pad te gaan en gebruik te maken van de beschikbare middelen, kun je volop genieten van alles wat deze mooie stad te bieden heeft.

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Verken onderwerpen

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Gerelateerde artikelen

Ontdek artikelen die relevant zijn voor jouw interesses